Informatie en advies over vochtbestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Muren injecterenHet injecteren van muren is een veelgebruikte vochtbestrijding methode. Door een speciale vochtwerende gel in de muren te injecteren kunnen toekomstige problemen worden voorkomen. Een muur waterdicht maken is nodig als het bouwmateriaal zelf niet vochtwerend genoeg is om grond en regenwater af te stoten.

*Tip: U kunt tot 40% besparen op een vochtbestrijding bedrijf door via onze dienst gratis en vrijblijvend 6 offertes te vergelijken voor het behandelen van vochtige muren. Vind snel en makkelijk de beste deal!

Muren injecteren in de praktijk

Een specialist bepaald eerst de injectiepunten en zal daar gaten schuin naar beneden borden. Deze worden bepaald door het meten van de onderdruk en overdruk van de muur voor optimale positionering. In deze gaten wordt met een speciale trechter de gel geïnjecteerd. Deze trekt in de muur en zet zich uit. Het materiaal zorgt ervoor dat er geen vocht in de muren meer kan trekken. Het injecteren van de muren is niet altijd een totaaloplossing. Wanneer het metselwerk erg beschadigd is of het vochtgehalte te hoog is worden er extra vochtbestrijding maatregelen toegepast. Het is mogelijk om zelf uw muur waterdicht te maken maar een diagnose van een vochtbestrijding specialist wordt altijd aangeraden. De oorzaak en de aanpak van vochtproblemen kunnen per woning verschillen. Het is daarom veiliger om een expert de aanpak te laten bepalen.

Hoe lang duurt het voordat de muur waterdicht is?

Na het injecteren van de muren kan het enkele weken duren voordat het vocht wegtrekt en u geen problemen meer zult ondervinden. De heeft tijd nodig om hard te worden en al het vocht uit de muur te trekken.

Vochtbestrijding is een breed begrip

Er zijn meerdere methodes mogelijk wanneer het gaat om vochtbestrijding. Het gaat niet altijd alleen om het waterdicht maken en injecteren van muren. In het geval u een spouwmuur heeft kan het zijn dat spouwmuurisolatie nodig is om vochtproblemen te voorkomen. De condens die tussen de spouwmuur ontstaat is dan verantwoordelijk voor het te hoge vochtgehalte. De ruimte tussen de spouwmuur kan worden opgevuld met isolatiemateriaal zodat er geen condens kan ontstaan.